Първото издание на фестивалът „Explore the world“, който се организира съдействието на община Бургас и Министерството на туризма, даде старт на къмпинг сезона по Черноморието ни.

В продължение на два дни – 27 и 28 април, на територията на Морска гара са представени и най-новите тенденции в къмпинг, караванинг и аутдор туризма.

Изложители на кемпери, палатки, офроуд автомобили, оборудване и аксесоари за водни спортове и занимания за свободното време, идват на място.

Това е първи къмпинг фестивал в Бургас, но съм сигурна, че няма да бъде последен. Зад нас застана с пълна подкрепа Община Бургас, а тук са и всички други общини по Южното Черноморие. Моят призив да посещаваме повече нашето море, защото имаме големи традиции в къмпингуването, които са посещавани от цяло Източна Европа“ , каза по време на откриването общинският съветник Евелина Михалева, която е инициатор на събитието.

С атрактивни презентации се представят и някои от черноморските общини.

„Няма как да не отбележа енергията на г-жа Михалева, която реализира този фестивал. Днес поставяме началото на активния летен сезон и показваме, че нашето Южно Черноморие е прекрасно. Призовавам всички да изберат него, защото тук могат да се намерят места и кътчета, които биха направили всеки щастлив. Хоби културата и хоби идеята с всяка година растат все повече на туристическия пазар, защото хората обичат единението, да експериментират, да преживяват нови неща“ , сподели от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

Фестивалната зона е отворена и двата дни от 9:30 до 21:00 часа. Любими бургаски изпълнители ще се погрижат за настроението на присъстващите.

Вкусна храна и бира има в изобилие, организаторите предвиждат и различни игри и занимания за присъстващите.

Във фестивала е обособено място и за посетители със собствени кемпери и каравани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви