Флора Бургас, едно от най-очакваните и обичани от бургазлия събития, започна днес.

Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации могат да бъдат видени от днес до 6 май.

„Флора Бургас е традиционен фестивал на красотата. Емблема за града ни пред цяла България. Тази година повече от 90 фирми участва в провеждането на изложението. Винаги доброто настроение за лятото започва с откриване на Флората“ , каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Запознайте се с пълната програма на изложението! Всички събития ще се проведат на открито, при вход свободен!

ПРОГРАМА

28.04 /неделя/

10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

11:30ч. – Детска работилница за изработка на декоративен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, подложка за чаша – организатор Първо орхидеено общество в България

14:00ч. – Лекция и демонстрация на тема „Орхидеи“ – организатор Първо орхидеено общество в България, лектор Крум Сотиров

Първото орхидеено общество в България развива знанията за отглеждане на орхидеи, опазването им в природата и изкуствата, свързани с тях.

Целите на организацията са образователни и социални, разширяване на културата на колекционерите, лесен достъп до колекционерски видове, образоване в съхраняване, култивиране и опазване на орхидеи. Създаване на зелена култура у децата и приобщаване на възрастните. Отключване на творческите потенциали на активната публика.

Крум Сотиров е международен орхидеен експерт и президент на Първото орхидеено общество в България.

15:00ч. – Демонстрация на празнична флористика – водещи Елена Бутко и Виктория Сайко, майстор флористи.

Елена Бутко – майстор флорист. Завършила е международна школа по аранжировка в Латвия, Академията по флористика „Натали Агевой“ в Украйна, дипломирана със специалност Управител на салони по флористика, завършила и московската школа по дизайн на Арайка Галстяна. Елена е организатор на международния проект Floristu skola A-Z.

Виктория Сайко – художник, ландшафтен архитект, майстор флорист. Участник и победител в редица международни конкурси, шампион на Украйна за 2023г., съдия на състезания по флористика, основател и преподавател в школа по флористика „Артишок“.

18:00ч. – Представяне на авторска електронна музика – заснемане на видеоклип на бургаските артисти от BORA PROJECT

BORA PROJECT е проект на талантливите Бургаски артисти – Радостин Койков и Божидар Стоянов. Те се занимават с електронна музика от над 10 години като целите им са насочени към популяризирането на този жанр. Преди известно време те стартираха своя podcast – Connect Series, a в началото на миналата година направиха и първия си дебют в Берлин с тридневно турне в най-емблематичните клубове там.
01.05./сряда/

11:00ч. – Концерт на група „Горещ пясък“

17:30ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум „Път към върха“ на вокално трио DEJA VU

Харизматичните момчета от DÉJÀ VU са и носители на голямата награда на публиката от 13-ия Международен фестивал за поп и рок музика „СОФИЯ“ за 2023 г. Спечелиха с авторската си песен „Красива тишина” по музика на Миро Станчев.
04.05./събота/

10:30ч. – Великденска работилница за деца – водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е само след предварително записване на телефон: 0886 11 08 68

Децата ще изработят с помощта на флорист Нина Харанги весела Великденска аранжировка за празничната трапеза от естествени материали и живи цветя .

14:00ч. – Великденска демонстрация – водещ Нина Харанги /флорист/

Великденска демонстрация с флорист – артист Нина Харанги

Вдъхновена от представящите празници и водещите тенденции в флористиката

Ще демонстрира за вас аранжировки и авторски букети
05.05./неделя/Великден

11:00ч. – Концерт на група „Горещ пясък“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви