Дупката на Мел
Дупката на Мел

На 21 февруари 1997 г. Мел Уотърс се появява като гост в радио Coast to Coast AM по време на шоуто на Арт Бел. Така започва историята за мистериозната „Дупка на Бел”. Уотърс заявява, че притежава селски имот. Той се намира на 14 км западно от Елънсбърг, окръг Кититас. О това си е съвсем близо до Вашингтон. Та, в този негов имот се намирала мистериозна дупка. Мел Уотърс твърди, че според него дупката е с неизвестна дълбочина.

Той разказва, че измерва дълбочината й с помощта на въдица и тежест. Но до момента не е достигнал дъното. А,според него, е използвал 24 000 м корда. Уотърс казва, че около дупката има еднометрова каменна стена.

Мел споделя:
„Завързах тежест на кордата и я спуснах в дупката. Очаквах, че ще чуя плисък на вода, но това не се случи. Когато издърпах обратно тежестта тя беше суха, така че колко дълбока може да е тази дупка? Вярвам, че е се спуска километри под земята. Чувал съм странни истории за нейните сили.“

Според него, магическите свойства на дупката карат американските федерални агенти да конфискуват земята и да финансират преместването му в Австралия.

Уотърс гостува в шоуто на Бел през 21 и 24 февруари 1997 г., 2000 г. и 2002 г. Повторното излъчване на тези изяви спомага за създаването на градска легенда за Дупката на Мел.

Точното местоположение на дупката не е отбелязано, но няколко души твърдят, че са я виждали.

Сред тях е Джералд Р. Озбърн. Той използва церемониалното си име Червения лос и описва себе си като „междуплеменен лечител, метис индианец ”. През 2012 г. Джералд казва на репортери, че е посещавал дупката много пъти от 1961 г. насам. И твърди, че правителството на САЩ поддържа строго секретна база там, където се извършва „извънземна дейност”.

Озбърн заявява:
„Казвам открито това и знам, че може да ми навлече неприятности. Правителството има тайна подземна база там. Това обяснява белите полета, покриващи района на някои сателитни изображения. Аз лично сън виждал извънземна дейност в района. Появи се огромен космически кораб и кръжеше над дупката.
По време на лятното слънцестоене космически хора товарят и разтоварват неща в дупката, след това отлитат.“

Изследователят Фил Липсън пише в Northwest Museum of Legends and Lore (Северозападен музей на легендите и знанието):
„Чувал съм историите за Дупката на Мел и вярвам, че я има. Но никога не съм я виждал, въпреки че съм ръководил експедиции, за да я открием. Мисля, че всъщност е истинска, но никога не е била разкрита.“

До ден днешен никой не успял да я намери след онзи прочут радио разговор.

Милтън Уаги, историк от Обществената библиотека в Елънсбърг, казва:
„Историята се превърна в сензация, след като Уотърс се появи по радиото. Телефонът звънеше без прекъсване с всякакви истории за дупката – някои обясними, други не. Все още се опитвам да разгадая мистерията какво се е случило с досието на Дупката на Мел в библиотеката.

То просто изчезна. Мел ли го е взел? Просто някак си се изпари от заключената картотека … Сега въпросът е: може ли някой да намери Дупката на Мел и да докаже съществуването й?“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви