През юни и юли Танцова школа ДЮН ще вземе участие в световните финали на престижния танцов конкурс Dance World Cup в гр. Прага.

ДЮН ще се състезава с 30 деца във възрастовите категории Мини, Деца и Юноши и в състезателните стилове Съвременен танц, Танцово шоу, Джаз танц, Характерен танц, Лирикъл.

За да получат правото на участие в световните финали, танцьорите на ДЮН преминаха успешно през българската квалификация за конкурса, където спечелиха 17 квоти за участие.

Повече за световните финали:

Dance World Cup е световен конкурс по танци за деца и юноши до 25 год. Конкурсът се организира от DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови.

DWC Limited си кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси както и за провеждането на големият световен финал по танцово изкуство – Dance World Cup.

На световните финали всяка година се класират участници, преминали успешно регионални квалификации по държави и така всяка година в края на юни и началото на юли месец в СВЕТОВНАТА КУПА участват над 12,000 участници от 38 държави от цял свят.

DANCE WORLD CUP е най-големият и посещаван танцов конкурс с множество състезателни танцови стилове, между които класически балет, модерен балет, джаз и шоу-денс, хип-хоп, характерни и народни танци, мюзикъл, степ и други.

За да може танцьор/група да участва в световния конкурс, той трябва да е минал през местни квалификации в неговата държава и да се е класирал между 1-во и 3-то място в съответната възрастова категория и танцов стил.

За реализацията на това престижно участие ДЮН организира КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА!

„Разходите за участие в този престижен конкурс за огромни и участието на всички деца е все още под въпрос.

Обръщаме се към всички жители на града ни, както и към тези, които познават и ценят изкуството ни с молба за подкрепа. Необходими са ни приблизително 12 000 лева за да подсигурим участието си в състезанието. Това са разходите само за участие в конкурса. Разходите за пътни и настаняване ще се поемат от родителите на децата“, споделят от школата.

Можете да ги подкрепите като направите дарение на сметката на Сдружение “Танц БГ”, което развива и представлява Танцова школа Дюн и професионална танцова компания Дюн:

Общинска банка, Филиал Бургас

IBAN BG36 SOMB 9130 1024 1389 01

BIC SOMB BGSF

Титуляр: Сдружение ТАНЦ БГ

Основание: Дарение за участие в конкурс DWC

Танцова школа ДЮН развива своята дейност в Бургас от над 30 години, като участва в многобройни танцови форуми в България и чужбина. Школата е носител на престижни награди от национални и международни конкурси.

Повече за ДЮН тук: https://www.facebook.com/DuneDanceSchool/

https://www.youtube.com/@DuneDanceSchool

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви