Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в ЦИК документите си за регистрация за участие в изборите за местен и Европейски парламент, изтича днес. Последен ден е и за кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомяват районните избирателни комисии.

Подаването на документите на политическите формации за регистрация започна от 15-и април и желаещите ще имат възможност да го направят до 17 часа днес, каза заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева.

До 27-и април Главна дирекция „ГРАО“ в Министерството на регионалното развитие ще проверява списъците, представени от партиите и коалициите. От утре ЦИК ще приема документите за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на Европарламента.

Също от 25-и април ще започне и регистрацията на кандидатските листи на формациите в ЦИК за участие в изборите за евродепутати. Кандидатските листи за участие в изборите за Народно събрание се подават в районните избирателни комисии.

Съгласно приетата от ЦИК хронограма определянето чрез жребий на поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и инициативните комитети за предстоящите избори ще бъде на 8-и май.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви