Народният представител от Коляиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев бе сред гостите на тържеството за награждаване на най-добре представилите се участници в междуучилищното онлайн състезание DesignPack 2004, което се състоя в Химикотехнологичния и металургичен университет в София.

Той бе на събитието по покана на ректора на университета проф. Сеня Терзиева.

Инж. Кънев, който е почетен председател на СПИБ и основател на най-голямата полиграфическа група в България -„Демакс“, поздрави участниците в надпреварата, пожела им успех в техните бъдещи начинания и отбеляза, че преди 45 години самият той е завършил полиграфия.

„Аз съм голям привърженик на изкуствения интелект, но много повече на естествения. Може би не знаете, но най-популярната английска фраза в Европа е „Made in China“. Това показва грешния път на деиндустриализация на икономиката, по който тръгна ЕС преди 20 години, превръщайки се в огромен пазар за услуги. И едва преди две години в Брюксел си дадоха сметка, че не може да има икономика без индустрия и производство. Дизайн е модерна дума, но трябват познания за основните свойства и качества на материалите и условията, при които тези материали съществуват. Навремето ние учехме пет вида химии и шест вида физики… Полиграфията е сериозна индустрия с бъдеще – само членовете на нашия съюз формират над 1,5 млрд. лв. от брутния вътрешен продукт на страната“, каза още инж. Петър Кънев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви