Григорова и Манолова - новата коалиция
Григорова и Манолова - новата коалиция

В коалиция „Солидарна България“, с която Ваня Григорова ще атакува нашия и Европейския парламент, влизат три партии. Това са: „Българска левица“, „Обединена социалдемокрация“ и „Изправи се.БГ“. Това се разбра от прессъобщение на формацията. В него се уточнява, че тя ще се регистрира в ЦИК днес предиобед. Потвърди се, че към Григорова се присъединява и Мая Манолова, която наскоро напусна „Левицата“.

Председател на коалицията е Ваня Григорова, която е общински съветник в София от местната коалиция „БСП за България“ и обяви тази сутрин, че е решила да се кандидатира за депутат, но не уточни с коя формация ще щурмува парламента.

По информация на Dir.bg

партньорството в новия съюз „Солидарна България“ на Ваня Григорова е договорено и подписано миналата събота, а тя е оглавила коалицията.

Манолова и Григорова вече си партнираха в рамките на местната коалиция за кметските избори в София, както и при акциите в защита на Паметника на Съветската армия.

„Настъпил е преломният момент, в който работещите българи трябва да защитят правата и интересите си. Да спрат да са пасивни наблюдатели и само да понасят последствията от управленски решения в техен ущърб, без самите те да поемат в ръцете си собствената си съдба. Именно затова взех решение да вляза в битката за предсрочните парламентарни избори“, обяви днес мотивите си да влезе в националната политика Григорова.

Полученото доверие на изборите за кмет на София й дава увереност, че всичко, което е предлагала в кампанията за столицата, може да се случи на национално ниво. Според нея в момента България наподобява Италия от края на 80-те години с правителства еднодневки и политически хаос, в който непоклатими са само интересите на мафията, фасадна демокрация в съчетание с пазарна диктатура от латиноамерикански тип. Според нея вече е време за социална справедливост.

Преди регистрацията във вторник председателят на коалиция „Солидарна България“ Ваня Григорова ще даде брифинг за медиите пред ЦИК, на който ще обясни дали окончателно загърбва Столичния общински съвет, или ще излезе в неплатен отпуск. В СОС Григорова е председател на комисията по здравеопазване и социална политика. „Солидарна България“ пък е името на гражданското сдружение, което преди десетина години Григорова създаде заедно с евродепутата Иво Христов, но то е НПО без право да участва в избори.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви