Всеки албум на Тейлър Суифт не е просто музикално събитие, а отпечатък в поп културата. Днешната премиера на 11-я ѝ студиен проект, озаглавен The Tortured Poets Department, донесе на феновете среднощна изненада – двоен албум с 31 песни.

Тейлър Суифт първоначално пусна 16 нови парчета, а по-късно през нощта сподели и допълнителен албум с 15 песни, озаглавен TTPD: The Anthology.

The Tortured Poets Department доказа Суифт като умел автор на песни и артист, склонен да поема рискове във време, в което поп музиката предпочита да ги избягва. С последните си 10 албума звездата отключи тайни от личния си живот и създаде някои от най-запомнящите се поп песни.

Първият запис с 16 трака отразява мислите на Тейлър в тяхната най-истинска, пълна с драма и противоречия, форма. The Tortured Poets Department преоткрива теми като вътрешните конфликти и емоционалната сложност, а в текстовете ще откриете хаотичен поток на съзнанието, в който Суифт преминава през моменти на копнеж и гняв.

По повод излизането на албума, Суифт споделя, че той е „антология от нови творби, които отразяват събития, възгледи и чувства от един мимолетен и съдбовен момент във времето. Момент, който е бил едновременно щастлив и болезнен до еднаква степен“.

„Този период от живота на авторката вече е приключил, страницата е затворена. Няма за какво да отмъщаваме, няма сметки за уреждане, след като раните са заздравели. А след по-задълбочен размисъл голяма част от тях се оказаха самопричинени“, пише Тейлър Суифт в Instagram.

„Тази писателка е твърдо убедена, че сълзите ни стават свещени под формата на мастило върху страница. След като сме изрекли най-тъжната си история, можем да се освободим от нея. И тогава всичко, което остава след нас, е изстраданата поезия.“

Песните, в които Суифт е избрала да включи свои колеги, са някои от акцентите в албума.

Осмото парче „Florida!!!“ с Florence + the Machine е съчетание на два уникални гласа – типичният за Florence Welch стил на пеене допълва вокалния диапазон на Swift в мелодично парче.

Post Malone се присъединява към водещия сингъл на албума „Fortnight“, към който ще излезе официално видео по-късно в петък.

Втората част на колекцията, „Anthology“, включва предварително обявените ексклузивни бонус песни на винилов формат „The Black Dog“, „The Albatross“, „The Bolter“ и „The Manuscript“, както и множество други нови.

The Tortured Poets Department се появява след края на рекордното турне на Суифт, „Eras Tour“, и е на път да надхвърли очакванията за продажби и стрийминг. Според Spotify, в четвъртък албумът се превърна в най-запазвания запис в историята на платформата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви