Три фирми ще бъдат специално отличени в категория „Бизнес, значим за икономическото развитие на региона“ на предстоящото трето поред издание на BURGAS BUSINESS AWARDS. Наградите са признателност от организаторите за добрите практики и политики, както и положителното въздействие върху икономиката в региона от страна на фирмите и тяхната дейност.

Трите компании, които ще получат статуетки, са разпределени в три подкатегории – Строителен хипермаркет , Хранителен хипермаркет и Производител на облекло и аксесоари. Отличени ще бъдат:

Строителен хипермаркет: MASTERHAUS – През 2002 г. в Бургас отваря врати първият магазин MASTERHAUS.

Зад него стои предприемачът Павел Бошнаков, който е вдъхновен от модерните хипермаркети от типа „направи си сам“, навлизащи в Западна Европа.

По това време пазарът на строителни материали е съсредоточен в малки железарии и специализирани магазини. Собственикът на MASTERHAUS е решен да предложи нещо различно – просторен магазин с богато разнообразие от продукти, подредени по категории, и компетентни служители, които да помагат на клиентите в техния избор.

Днес компанията има пет магазина – в Бургас, Несебър, Приморско, Айтос и Казанлък. MASTERHAUS е лидер на местния пазар и достоен конкурент на чуждестранните вериги.

Тази година първият хипермаркет MASTERHAUS навършва 22 години и продължава да бъде синоним на добра идея, добър пример и винаги добри решения на всеки проект. Фирмата се управлява от Павел Бошнаков и синовете му Мартин и Виктор. Те са в бизнеса всеки ден и се грижат за неговото развитие и реинвестирането на печалбите в нови проекти.

Фирмата е известна с отдадеността си към културата и спорта. MASTERHAUS спонсорира събития и подкрепя от години спорта (в това число футбол, волейбол, баскетбол, тенис и др.) в Бургаския регион, а вече и в град Казанлък.

Добрите практики са присъщи за компанията. През последната година фирмата изгради собствени фотоволтаични централи над всеки от петте магазина.

Общата мощност на централите е 1.8 MW. Паркингите пред магазините разполагат с бързи зарядни станции за електромобили – над 150 kW.

Хранителен хипермаркет: „Жанет“ – Атрактивни цени, асортимент без аналог и стабилен работодател. Това е успешната формула за силния регионален бранд „Жанет“.

От малък квартален магазин през 90-те години днес компанията управлява два хипермаркета в Несебър и Свиленград и супермаркети на територията на Несебър и Слънчев бряг, радвайки се на клиентела от морските общини и хора от съседните държави.

„Магазините ни са от ново поколение. Отличават се със собствен стил и добро обслужване. Работим в условия на тежка конкуренция в сектора с бързооборотни стоки. Това ни мотивира да сменим концепцията при търговията на едро и дребно.

Разработихме уникалния модел на първия гранд маркет в Несебър и продължихме да се разрастваме“, казва Иван Дашев, който е съдружник в „Жанет“ ООД.

Бизнес политиката, която развива компанията, е допринесла много и е от значение за икономическото развитие на Бургаския регион. Приоритет на взетите ръководни решения пред множество предизвикателства в близките години винаги са били клиентите, без да се прави компромис с качеството на стоките и услугите.

Много от качествените продукти по щандовете могат да се намерят само в „Жанет“, а разнообразието от храни и напитки няма аналог на местния пазар.

Всеки ден се зарежда прясно бъл­гарско месо, работи се с всич­ки ферми от региона както и с наложени европейски производители в хранително-вкусовата промишленост, които произвеждат стоки специално за „Жанет“.

На топлите витрини на магазините се предлага­ богато меню от прясно пригот­вена храна на място, както и цело­годишно работещи суши и пица бар.

Клиентите избират измежду 3200 алкохолни напитки. Хипермаркетите разполагат и със сектори за бяла и черна техника, домашни по­треби и интериорен текстил, детски дрехи и играчки, масова и селективна парфюмерия и т.н.

Производител на облекло и аксесоари: DiKa – българска premium модна марка с близо 30-годишна история на пазара.

От 2017 година тя е част от глобалния лидер в текстилната индустрия „Е Миролио Груп“.

Концепцията на DiKa е да предоставя възможност на своите клиенти да създадат цялостен стайлинг – облекло и аксесоари, с едно посещение в магазина. Колекциите на бранда обхващат корпоративен живот, свободно време, връхни дрехи, специални събития и други, осигурявайки всичко необходимо за гардероба на съвременната динамична жена.

DiKa предлага дрехи, които са 100% произведени в Европа. Вертикалната интеграция на бизнес процеса – пълен цикъл на производство от създаване на платове и прежди до финални облекла, които се предлагат в собствени монобранд магазини – е гаранция за качество на дрехите и аксесоарите. Производственият процес е прозрачен и проследим и е в съответствие с трудовото законодателство, ангажимента за спазване на екологичните норми и за устойчиво отношение към природните ресурси.

Освен в България, DiKa присъства със собствени магазини в Румъния, Грузия, Франция и Сърбия.

Наградите ще бъдат връчени на гала церемонията на 25 април, от 19:00 ч в хотел „България“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви