Така гледа Главчев на тези, които му пречат
Така гледа Главчев на тези, които му пречат

Димитър Главчев – служебен премиер на България, заяви, че отговорността за министрите била изцяло негова. Но пък бил готов на диалог. Обаче: „Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност“. Това обясни Главчев пред журналисти преди началото на заседанието на европейските лидери в Брюксел. Той определено имаше предвид президента Румен Радев.

В този смисъл Главчев посочи, че президентът Радев е този, който трябва да издаде указ за смяната на предложените от него министри. „Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова“, предупреди Главчев. После видимо се ядоса на въпросите за следващите му стъпки и прекъсна брифинга си. Така не стана ясно дали утре ще има среща Главчев – Радев, както и има ли резерва за поста в МВнР.

Също така Димитър Главчев не остави възможност на журналистите да му зададат въпроси и за основното, заради което той е в Брюксел, и решенията на ниво Европейски съвет, които са взети.

Вчера държавният глава Румен Радев заяви, че е изненадан от искането за смяна на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, но се обяви против предлаганата смяна във Външно министерство с Даниел Митов, който е чисто партийна кандидатура като зам.-председател на ГЕРБ и не е подходящ за служебно правителство.

Припомняме: предложението на Главчев за смяна на Стефан Димитров с Даниел Митов във Външно дойде в 22,30 ч.

Само няколко часа след като идеята бе императивно подхвърлена от Борисов по време на партийно събрание в квартал „Подуяне“. Самият Борисов отрича да се бърка в работата на бившия депутат от ГЕРБ и настоящ служебен премиер Главчев. Не иска и да носи отговорност. По-точно – призова другите лидери от вече бившето мнозинство да не бягат от отговорност.

На следващия ден пък Главчев обяви, че иска смяна на върха и в Министерство на земеделието, като Кирил Вътев е един от министрите от кабинета Денков/Габриел, който прие да остане на поста и в служебното правителство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви