Всяка година през април Българска фондация Биоразнообразие организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна.

Тази година няма да изневерят на традицията и за осми път ще поканят приятели и доброволци на зелена акция с елементи на косене, садене, чистене и ремонтиране по Пътеката на саблеклюна!

Заповядайте на 21 април 2024 г. (неделя) от 10:00 до13:00 часа на Укритието за наблюдение на птици, където ще подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на Бургас, ученици и преподаватели ще дойдат тук, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват. Предвиждаме приятна, но и сериозна работа: ще изчистим района, ще косим тревата, ще изрежем и отстраним счупени клони, ще садим дръвчета. Ще монтираме една табела и ще подновим захабените такива. За любителите на четките сме предвидили и малко лакиране.“ – кани организаторката от БФБ – Диана Павлова.

От Българска фондация Биоразнообразие ще осигурят необходимите инструменти и материали, но ако участниците притежават свои могат да донесат допълнителни косачки за трева, моторна резачка и храсторези.

Добре е всеки да си носи канче/чаша за вода, за да се намали ползването на пластмасови съдове, защото вода за доброволците е много нужна, а накрая ще има и почерпка, защото доброто винаги заслужава благодарности!

В акцията ще участват РИОСВ Бургас, ЧОУ „Монтесори“ Бургас, Интеракт клуб Бургас и др.

Младежите от Интеракт клуб Бургас – Пиргос са се заели със задачата „Да съживим Пътеката на саблеклюна“ чрез своя едноименен проект и ще се погрижат за ремонта на беседката, наблюдателницата и др. Като част от тяхната кампания отново на 21 април организират благотворителен пролетен концерт в Модерен театър от 18.30 часа с участието на Хидрофобия, ВФ Морски песъчинки, Xtreeme Dance и др. Заповядайте!

Акцията на Пътеката е част от инициативата „Бургас на три езера“, която включва серия от подобни събития за гражданите на Бургас – нощни разходки, вело-турове, експерименти с гларуси и какво ли не още.

Ако проявявате интерес да се включите в пилотния проект „Бургас на три езера“ или искате да научите повече, моля, свържете се с Радостина Ценова, експерт по комуникации, БФБ – 0896798908. За да сте в течение с пилотните проекти в България и останалите места в проекта, посетете официалния уебсайт на EmpowerUs и ги последвайте в X (бившия Twitter) и LinkedIn.

#EmpowerUs#AtanasovskoLake #cityexplorers

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви