Бракът на Анджелина Джоли и Брад Пит приключи преди осем години, но съдебната битка все още продължава. И ако въпросите за попечителството изчезнаха от само себе си, тъй като три от шестте деца на бившите съпрузи вече са израснаха, то битката за винарната „Шато Миравал“ продължава с повдигането на нови обвинения.

Така Daily Mail се сдоби с нови съдебни документи, в които страната на Джоли твърди, че бившият й съпруг се опитва да я „изтощи финансово“.

Журналистите на изданието проведоха собствено разследване, за да разберат основателността на подобни обвинения, и стигнаха до извода, че в годините след развода холивудската актриса не само не е обедняла, а напротив, е станала по-богата със 100 долара милиона.

Тази сума, според изданието, включва заеми, издръжка, подаръци и милиони от продажбата на нейния 50-процентен дял от винарната „Шато Миравал“.

Заради тази именно сделка бившите съпрузи сега съдят, тъй като Пит настоява, че Джоли не е имала право без негово разрешение да продаде своята част от техния някога общ бизнес (Джоли продаде дела си на руския милиардер Юрий Шефлер).

По-голямата част от тези 100 милиона отидоха в сметката на Джоли от сметката на Пит: например до 2018 г., според журналисти, актьорът е похарчил над 1,3 милиона долара за издръжка на деца, плащайки за психотерапия за децата си и други сметки за стотици хиляди.

Според източници Пит редовно е плащал тези разходи през последните седем години. През това време той похарчи около 10 милиона долара за издръжка.

Но Джоли спечели най-много от продажбата на своя дял във винарната „Миравал“: когато Пит и Джоли купиха имението през 2008 г., то струваше 60 милиона долара, но сега цената му, „благодарение на усилията и инвестициите на Пит“, се повиши до 164 милиона долара

В съдебните документи обаче страната на Джоли настоява за различна версия:

„За Джоли е изключително болезнено да се защитава срещу това дело, което е още един пример за продължаващите усилия на Пит да я контролира и изтощи финансово. Особено защото лъжите на Пит за причините за провала на сделката по отношение на „Миравал“ могат да се докажат, като се извърши точно онова, което Джоли никога не е искала да направи: да обясни на съдията защо сделката се провали, като по този начин наруши споразумението за неразгласяване, за което Пит настояваше, за да скрие своята история на физическо и емоционално малтретиране на Джоли и семейството им“.

Такъв документ е цитиран от изданието.

Но запознати със ситуацията са на друго мнение: „Анджи казва, че Брад иска да я обезкърви финансово, но изглежда, че тя иска да изсмуче всички пари от него.

От действията на Пит не може да се каже, че той иска да унищожи бившата си, напротив, действията му изглеждат така, сякаш се опитва да подкрепи Анджи и да й помогне финансово, въпреки нейната отмъстителност“, казаха източници, близки до Джоли и Пит.

Инсайдери отбелязват също, че макар Джоли „да крещи за своята бедност“, тя все още имаше достатъчно пари, за да купи къща в Манхатън, която някога е принадлежала на Анди Уорхол и е била наета за 60 000 долара на месец.

Съдът скоро ще вземе решения по новите искове на Джоли срещу Пит, но окончателното приключване на процеса все още е далече.

Въпреки това Пит вече спечели няколко съдебни победи през последните месеци, включително ключово решение в Люксембург, което му върна контрола върху лозята „Шато Миравал“.

Друга важна победа беше решението на съдията да отхвърли делото на Джоли, в което тя нарече твърденията на Пит „нелепи и злонамерени“. Тогава самата Джоли нарече съдията „пристастен“.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви