Д-р Лонг: Задгробен живот съществува
Д-р Лонг: Задгробен живот съществува

Джефри Лонг – американски писател, изследовател на феномена на близките до смъртта преживявания (NDE) навлиза в спорна, но важна тема. Лекар по образование, д-р Лонг практикува радиационна онкология в болница в Луизиана. Той е основател на NDE Research Foundation твърди , че безспорно вярва в съществуването на задгробния живот. До този извод той стига след изучаване на над 5000 преживявания близо до смъртта (NDE).

Лонг е автор на „Доказателства за задгробния живот: Науката за преживяванията близо до смъртта“ , която се появи в списъка на най-продаваните книги на The New York Times. През 1998 г. той основава Фондация за изследване на преживяванията близо до смъртта, която се занимава с документиране и изследване на NDE.

Д-р Лонг определя преживяванията близо до смъртта като съзнателно преживяване на хора, които са в кома или почти мъртви, но които запазват своето възприятие и способност да взаимодействат със света около тях.

В работата си той идентифицира няколко общи модела в преживяванията близо до смъртта. Единият е, че много оцелели от NDE съобщават, че са излизали извън тялото си и са наблюдавали събития около тях.

„Няма две еднакви NDE. Но докато изучавах хиляди от тях, видях последователен модел от събития, възникващи в предвидим ред. Около 45% от хората, които имат NDE, съобщават за преживяване извън тялото“, казва д-р Джефри Лонг.

„Когато това се случи, тяхното съзнание се отделя от физическото им тяло, обикновено витае над тялото.

Човекът може да вижда и чува какво се случва около него, което обикновено включва неистови опити да го съживи. ”

Например д-р Лонг описва случай на жена, която припаднала по време на езда, но твърдяла, че съзнанието й останало с коня, а след това точно описала събитията, които се случили в обора, въпреки че физическото й тяло не било там.

„Тялото й остана на пътеката, докато съзнанието й пътуваше с коня , докато той галопираше обратно към обора. По-късно тя успя да опише какво точно се е случило в обора, защото го беше видяла, въпреки че тялото й не беше там. Други, които не са говорили с нея, потвърдиха нейните твърдения.

Някои хора също са говорили за транспортиране в друго измерение или преминаване през тунел с ярка светлина. Освен това някои твърдят, че са се срещали с починали близки, докато други отбелязват, че животът им „мина пред очите им“.

„След преживяването извън тялото хората казват, че са пренесени в друго измерение. Мнозина преминават през тунел и виждат ярка светлина“, казва той.

„След това те се посрещат от починали близки, включително домашни любимци, които са в разцвета на живота си. Повечето хора съобщават за непреодолимо чувство на любов и мир. Те чувстват, че това друго измерение е техният истински дом.

Въпреки че много от тези преживявания може да изглеждат като холивудски филмови стереотипи, д-р Лонг отбелязва, че преживяванията близо до смъртта са описани и от деца,

които може би все още не са знаели за подобни сцени. Но все още няма научно обяснение за тези явления.

Д-р Лонг казва, че е прочел много изследвания върху мозъка и е разгледал всички възможни научни обяснения за NDE, но нито едно от тях не може да обясни напълно тези явления. „Аз съм лекар. Четох изследвания на мозъка и разгледах всяко възможно обяснение за NDE. Изводът е, че нито едно от тях няма научно обяснение. Няма дори бегло правдоподобно физическо обяснение за този феномен“, казва Лонг.

Той уверено заявява, че пред лицето на неопровержими доказателства е стигнал до извода, че живот след смъртта със сигурност съществува.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви