Борисв е изненадан от съвпадение
Борисв е изненадан от съвпадение

Съвпадение била смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов. Борисов я поискал, но това, че се е случила, е съвпадение. Припомняме, че смяната беше поискана от шефа на ГЕРБ, а няколко часа по-късно служебният премиер я предложи. По съвпадение.

Съвпадение е, категоричен бе той, отговаряйки на въпроси на медии в парламента. „И въобще за тези смени нито знам, нито искам да знам“, обобщи Борисов за решенията на Димитър Главчев. „В мотивите, които е описал, става ясно“ каза той.

„И като се види, че Румен Радев се е видял с Джеймс О’ Брайън, държавният секретар по въпросите на Европа, а Димитър Главчев не ми направи впечатление и се чудя как може да не са му организирали такава среща“, попита Борисов.

Отклоняване от следваната досега линия за подкрепа на Украйна и външнополитическите приоритети не може да има, тя трябва да бъде продължена, настоя Борисов по тази тема.

И накрая според него парламентът носи политическата отговорност за служебното правителство, затова ПП-ДБ и ДПС не бива да се оттеглят от своята част от тази отговорност заради общата работа по Конституцията, смята той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви