Преди началото на летния сезон и без да има приет регламент за къмпингуването институциите в Бургас започнаха да разчистват крайбрежието от незаконно поставени каравани.

Представители на различни институции проверяваха всяка една каравана – дали е поставена върху дюни, на плажа, или в горска територия.

„Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на плажната ивица, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в земеделски земи без необходимите документи. Установихме незаконни сондажи. Един от тях е в плажната ивица. Открихме палатка в дере“, посочи Пламен Янев, областен управител на Бургас.

„Искам да благодаря на всички, които доброволно си изтеглиха караваните. Установихме две категории хора – едни се съобразяват със законовите норми и съдействат доброволно и други, които не осъзнават същността на проблема“, добави той.

В момента проверките за каравани са предупредителни. Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?

„Следва съставяне на актови и преместване. Искам да уверя, че всички, които напуснаха доброволно, си спестиха доста нерви“, обясни областният управител.

„Общо всички видове нарушения бяха 80. След стартиране на проверките останах 55 каравани. Ще се връчи разпореждане за премахването на пет каравани, оставени на плажа. Ако не бъде изпълнено разпореждането, ще се връчи акт, който е на стойност от 1000 до 3000 лева. Не са малки сумите“, коментира гл. инспектор Николай Ангелов, началник на РУ-Созопол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви