Специалистите от ДКЦ – 1, Бургас вече консултират пациенти, намиращи се на километри разстояние от тях чрез станция за телемедицина.

Тя предлага изключително удобен и лесен начин за комуникация между лекар и пациент, преодолявайки необходимостта от физическо посещение на лекарския кабинет.

Отдалеченото предоставяне на медицинска помощ ще подпомогне трудноподвижните, самотно живеещите възрастни и хората в социални заведения като им предостави достъп до необходими здравни услуги.

В реално време, чрез осъществяване на видеовръзка, медиците се запознават със състоянието на пациентите.

Вследствие на иззетите данни от измерване на кръвно налягане, пулс, температура, нива на кръвна захар или щателно свалена анамнеза специалистите дават насоки за последващи действия или овладяване на конкретен случай.

Инициативата за поставянето на модерната технология в Диагностично – консултативен център – І – Бургас е на Община Бургас, д-р Стамен Пишев – кардиолог в ДКЦ 1 и Председател на Сдружение “Младите лекари” и д-р Диян Господинов, изп. директор на сдружението и едно от новите лица в Общински съвет – Бургас.

Телемедицината или “медицината от разстояние” осигурява удобство и достъпност за пациента, а с навременна консултация могат да се избегнат много тежки, дори фатални случаи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви