Тома Белев: Напускаме ПП-ДБ
Тома Белев: Напускаме ПП-ДБ

„Зелено движение“ няма да се яви заедно с ПП и ДБ на следващите избори. „За всички избори се сключват нови споразумения. Нашето решение е, че ние ще се явим във формат, различен от настоящия. За нас е ключово да се отстояват реформи и демократични принципи“. Това обясни пред БНР Тома Белев, съпредседател на „Зелено движение“.

„Няма значим напредък в заложените приоритети. Трябваше да вземем реални положителни промени в областта на околната среда, включването на гражданите в процеса по взимане на решения, устойчивия енергиен преход и повишаването на справедливостта в обществото“.

„Решението на Националния съвет е на предстоящите избори да се явим самостоятелно или в различен коалиционен формат. Става въпрос и за двата избора. Ние сме в различни политически семейства. Логично е да търсим представителство в този ключов за Европа избор“.

ПП и ДБ са информирани, каза Белев в предаването „Нещо повече“. „Реагираха нормално. Ние сме демократични партии. Важно е всички граждани да бъдат представени и в европейския, и в националния парламент“.

В „Зелено движение“ е имало допитване до всички членове, проведена е и дискусия. Решението не е взето единодушно. „Но традиционно ние нямаме единодушни решения“.

„Зелено движение“ излъчи трима депутати в 49-ия парламент – Даниела Божинова, Васил Тодев и Владислав Панев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви