С благотворително изкачване на стълбите на хотел „Парк“ стартира Европейската седмица на младежта в Бургас.

Над 50 участника на възраст между 17 и 77 години стартираха изкачване на 14 етажната сграда в морската градина на града. Поводът бе провеждане на „Ден без асансьори“, като събитието по традиция се организира от сдружение „Асоциация за стратегическо управление Делфи“ и фондация „Астика“, а тази година в партньорство с университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

 „Ден без асансьори“ е част от глобална инициатива, която ежегодно се провежда през месец април.

Целта на инициативата е да провокира млади и стари към по –активен и здравословен начин на живот, като по-често предпочитат ходенето по стълбище пред използването на асансьорите в жилищните и административни сгради.

Заслуга за организацията на събитието имаха доброволците по програма  „Европейски корпус за солидарност“, от двете неправителствени организации.

През следващите дни в рамките на Европейска седмица, от 12 до 19 април, предстоят още интересни събития за младежта в Бургас, сред тях са конференцията „Talk Humanifesto“ – за споделяне на вдъхновяващи идеи, знания и опит на младите, която ще проведе на 17 април в конферентна зала на Център за съвременно изкуство и библиотека, както и уъркшоп на тема „Книгите в ерата на дигитална трансформация“, който ще се проведе на 18 април в културния и доброволчески хъб на фондация „Астика“.

Също-така предстоят редица срещи за информиране на младите-  как да включат и участват в програмите на ЕС за младежка образователна мобилност.

Европейската седмица на младежта е събитие, което е организира на две години от Европейската комисия и има за цел насърчаване на младежката ангажираност, участие и активно гражданство в цяла Европа и извън нея.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви