Арена Бургас
Арена Бургас

Бюлетините от изборите 2 в 1 през юни по всяка вероятност ще се броят в зала Арена Бургас.

Това стана ясно днес по време на консултациите между политическите партии и коалиции за определяне състава на РИК Бургас за провеждане на избори за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г.

ГЕРБ
ГЕРБ

В тях участваха парламентарно представените ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане, БСП за България и ИТН.

„Зала „Бойчо Брънзов“, където обикновено се броят изборните книжа, ще бъде в ремонт. Зала „Младост“ също. Нека Областна управа поискат в зала Арена Бургас да бъде извършено броенето“ , каза областният председател на ГЕРБ Иван Алексиев.

ПП-ДБ
ПП-ДБ

Предложението му срещна подкрепа от всички представители на партиите.

Областният управител отговори, че ще направи допитване дали залата е свободна на 9 юни. Той предложи и като резервен вариант Конгресния център до Морска гара, но от ПП-ДБ му отговориха, че по техни наблюдения залата там ще се окаже тясна.

Възраждане
Възраждане

На консултациите днес не се стигна до единодушие за това кой да бъде председател на РИК-Бургас. От ГЕРБ предложиха Фани Семерджиева, а от Възраждане поискаха Виолета Атанасова.

След като двете политически формации не отстъпиха, крайното решение за председателското място ще вземе ЦИК.

БСП
БСП

Партиите се разбраха РИК да има 4-ма зам.-председатели. Предложението бе от Възраждане и само ПП-ДБ бяха против. От коалицията също така настояха да имат секретар на РИК в лицето на адвокат Георги Михов.

ИТН
ИТН

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви