Караваните са върху дюни

Зам.-областният управител Владимир Крумов оглави днес акция на територията на залива Вромос. В нея участваха още представители на РУ Созопол, Пътна полиция, Пожарната, Държавно горско предприятие Сливен, РИОСВ, зам.-кметът на Созопол Андрей Николов, геодезисти и експерти.

Хората вече са се настанили

След направеното посещение вчера от областния управител Пламен Янев на плаж „Тополите“, днес там вече нямаше превозни средства на пясъка. Не е такова положението обаче в горската местност по посока Черноморец.

Геодезистите измериха терена и установиха, че голяма част от паркираните незаконно каравани там са върху защитени дюни. Това се вижда и от кадастралната карта, която Крумов показа.

Кадастралната картаПовечето от превозните средства бяха със свалени регистрационни номера, но полицейските служители установяваха собствениците чрез джи пи ес и по номерата на рамите.

Полицаите проверяваха номерата на рамите

На мястото вече имаше и почиващи. Те бяха с две каравани, а пред тях имаше и спрял автомобил. Хората, пристигнали от София с намерението да останат там до септември, не само, че не се притесниха от полицията и другите служебни лица, но и се държаха агресивно.

Ще бъдем тук цяло лято

Те заявиха, че няма да си отстранят караваните, дори и след като им се обясни, че глобата за поставянето им върху защитени територии е 5 000 лева. Мъжете не се опитаха да скрият и барбекюто, което бяха запалили зад караваните, в непосредствена близост до сухи храсти.

Барбекюто

Днешната акция имаше за цел само да предупреди собствениците на превозните средства и да ги помоли сами да  ги преместят. Ако това не стане в 14-дневен срок, предстоят глоби.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви