ГЕРБ-СДС може да води на ПП-ДБ с 8%
ГЕРБ-СДС може да води на ПП-ДБ с 8%

Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще има 8% разлика при парламентарни избори днес. Това сочат данните на национално проучване. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет Линкс“. Проведено е сред 1046 души над 18 г. в периода между 30.03. – 07.04. Форматът е пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Към момента резултатът на ГЕРБ-СДС е 25,5% от гласуващите. Този на ПП-ДБ е 17,1 на сто.

Третото място сред заявилите, че ще гласуват, е на ДПС с резултат 11,8 на сто.

Партията на Костадин Костадинов „Възраждане“ е четвърта – с 10,3%.

Социалистическата партия събира подкрепата на 8,7 на сто.

Според проучването „Има такъв народ“ е под прага за влизане в НС – с 3,9 % доверие сред гласуващите.

46% от българите са разочаровани от политическата ситуация у нас, сочи още проучването на „Маркет Линкс“. При оценка на това какви емоции изпитват, които са свързани с политическата ситуация в страната, 18% определят, че са гневни. Други 14% са тревожни.

Доверието в институциите през последните месеци постепенно спада. Одобрението за работата на Народното събрание през септември 2023-а е било 15%, докато през март – 9%. Това в правителство през септември м.г. е било 21%, а сега е едва 14%.
––––––
Данните са на агенция „Маркет линкс“ от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV. То е проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март – 07 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви