April 9, 2024, Бургас: Efbet супер волей: Дея Спорт (Бургас) - ЦСКА (София) /полуфинал 3/ в зала Младост, Tuesday (Photo by Жечо Планински/Стартфото Zhecho Planinski/startphoto.bg 2023)

С мъжка и сърцата игра волейболистите на Дея спорт записаха първа победа в полуфиналната серия в efbet Супер Волей.

Воденият от Франческо Кадеду тим надделя над като домакин над ЦСКА с 3:2 (13:25, 26:24, 27:29, 25:20, 15:11) в третия двубой помежду им, изигран в зала „Младост“.

Старши треньорът Франческо Кадеду заяви след успеха, че тимът му може да играе под напрежение и целта е да вкарат серията в пети решителен мач в Бургас.

„Не играхме особено добре днес с изключение на четвъртия и петия гейм. Бяхме по-добри в първия мач, когато загубихме. Това е волейболът – не успяхме да покажем най-доброто от нашите качества, а понякога играеш добре и губиш. Днешната победа все още нищо не означава. Целта ни е да върнем серията в Бургас и да спечелим, за да се класираме на финал.

Моите играчи могат да играят под напрежение, те имат средна възраст около 35 години, играли са на Олимпиади. Сега трябва да се концентрираме и да се опитаме да играем, както го направихме в първия мач. През миналия сезон Нефтохимик го направи, обърна серия от 0-2 загуби. Можем и ние да го направим. Може би Димитър Василев е на правилния път да се завърне, за Ники Николов – не знам,” коментира специалистът.

Георги Братоев бе на линия за Дея, след като във втория двубой не можа да се представи подобаващо поради вирус.

Николай Учиков се появи на полето и с оставането си като титуляр от началото на втората част имаше важна роля за успеха.

Треньорът Франческо Кадеду сякаш напипа конфигурацията, при която Учиков игра на обичайния си пост, а Лукас Мадалоз бе в посрещане.

Двубоят не предвещаваше драми и обрати отначало, но с развитието на играта ставаше все по-интригуващ и напрегнат.

Най-резултатни бяха Валентин Братоев и Лукас Мадалоз с по 19 точки (2 аса, 4 блокади) (3 аса, 1 блокада). С 14 точки завърши Николай Учиков (1 ас, 1 блокада).

Четвъртият двубой е на 12 април (петък) от 19:00 ч. в зала „Христо Ботев“ в столицата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви