60-годишна жена даде 40 000 лева на телефонни измамници. Хванаха „мулето“ на Дунав мост. Това е криминално проявена и осъждана софиянка, която се опитала да изнесе парите в Румъния.

На 02 април около 00.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 60-годишна бургазлийка от к-с „Зорница“ за това, че предния ден получила многократни телефонни обаждания от непознат мъж, който я въвел в заблуждение по схемата „оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници“.

Непознатият я накарал да остави в торба в близост до бившия магазин „Пикадили“ в к-с „Изгрев“ сумата от 40 000 лв. и три дебитни карти на различни банки.

В последствие жената констатирала, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия от служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Бургас и Пето Районно управление – Бургас, на ГКПП „Дунав мост“ е

задържана 47-годишна криминално проявена и осъждана софиянка, която, в качеството си на „муле“, взела торбата на 60-годишната жена и се отправила към Румъния.

Задържаната направила пълни самопризнания и описала механизма на извършената телефонна измама. С прокурорско постановление софиянката е задържана под стража за срок до 72 часа. Работата по документиране на случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви