Крадец
Крадец

Разкриха цяла група, специализирала се в кражби от домове в Несебър, съобщиха от полицията. Те са цяло семейство, плюс още един криминално проявен мъж.

На 25 март в Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че от частен дом в с. Бата, обитаван от 41-годишен мъж, е извършена кражба на сумата от 240 000 лв.

Служители от сектор „Имуществени престъпления“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Бургас провели множество оперативно-издирвателни мероприятия – огледи, разпити, изземване на видеозаписи в бургаски хотел и задържали извършителите на престъплението.

Това са двама криминално проявени несебърлии – баща и син, на 48 и 26 години. В тях е открита сумата от 28 850 лв., за която мъжете признали, че е от осъществената кражба в с. Бата.

При претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в с. Гълъбец, са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр.

Констатирано е, че паричната сума е от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър.

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че бащата от първото престъпление, в съучастие с двама мъже от с. Просеник – 26-годишен и 34-годишен криминално проявен, са извършители на кражба на сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66 годишен мъж от с. Ръжица .

Кражбата е осъществено на 19.02.т.г. от дома на мъжа, където в печка за твърдо гориво, е съхранявана крупната парична сума.

Двамата задържани направили пълни самопризнания. 34- годишният мъж също е задържан под стража.  Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните мъже продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви