Триъгълникът на Аляска
Триъгълникът на Аляска

Триъгълникът на Аляска, така наричат затънтен и слабо населен район. Той е забутан някъде между Джуно, Анкъридж и Уткиагвик. Но това, че е на затънтено място не е важното в случая. По-важното е, че е известен със страшно големия си брой неразкрити случаи на изчезнали хора. И, че по този параграф надминава всяко друго място на Земята.

През последните петдесет години повече от 20 000 души мистериозно изчезват без следа, оставяйки натрапчива въпросителна над пустинята на Аляска.

Интрига добавят и мистериозни наблюдения на НЛО, срещи с Голямата стъпка и други паранормални дейности. Те превръщат Триъгълникът на Аляска в гореща точка на необясними явления.

Някои теоретици смятат, че Триъгълникът на Аляска крие електромагнитна аномалия, например вихър, който може да окаже влияние върху физическата сфера. Тази магнетична мистерия поражда спекулации, свързващи тези явления с изчезването на толкова много хора.

Преди години, анализатор на Разузнавателната агенция на Министерството на отбраната говори за три тайни извънземни подземни бази. Вероятно това би могло да бъде отговор на многото съобщения за безшумни неидентифицирани обекти, летящи в небето над района.

Вероятното разположение на извънземната база
Вероятното разположение на извънземната база

Предполага се, че една такава база се намира под планината Хейс в Аляска, най-високият връх в Източната верига на щата.

Отдалеченото и недостъпно местоположение повдига въпроси за това дали такава извънземна подземна база може да бъде свързана с множеството наблюдения на НЛО и други странни събития, включително необяснимото изчезване на толкова много хора, които продължават да се случват в района от десетилетия.

Сред най-натрапчивите мистерии е загубата на 44 военни на борда на Douglas C-54 Skymaster на път от Аляска за Монтана. Въпреки, че е една от най-мащабните съвместни мисии за търсене и спасяване, провеждани някога от канадски и американски власти, не е открита и следа от самолета.

Триъгълникът крие и друга мистерия – изчезването на конгресмена Хейл Богс през 1972 г.

Неговият самолет необяснимо изчезва от радара, докато пресича неговото въздушно пространство. Въпреки обширните усилия за търсене и спасяване, нито останките, нито оцелелите са открити.

С всички тези необясними събития и странни наблюдения, случили се през годините, възможно ли е извънземни същества да имат тайна подземна база под планината Хейс в Аляска и могат ли те да са отговорни за безследно изчезване на над 20 000 души?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви