Три големи проекта ще се борят за приза на тазгодишното издание на BURGAS BUSINESS AWARDS в категорията „Цялостен проект на сгради и съоръжения за обществено обслужване в развитие“, разкриват организаторите на церемонията. Категорията е част от сектор „Строителство“ и представя проекти, които се реализират в момента.

Първият претендент е сградата за дългоочакваната детска болница МБАЛДБ „Св. Анастасия“, чиято първа копка стана факт в средата на януари 2024. Бъдещото здравно заведение в ж.к. „Зорница“ е с изключителен мащаб от 9 нива (сутеренно, полусутеренно и седем надземни). С

пешно отделение, клиника по образна диагностика, нефрология, кардиология, инфекциозно отделение, детска хирургия, са малка част от здравната инфраструктура, с която ще разполага бъдещата болницата.

Центърът за високи постижения към ПГКПИ-Бургас е вторият забележителен проект, претендент за отличието. Учебният корпус, общежитие и многофункционална зала са обособени в две зони – учебна, с помещения за провеждане на занятия, включително санитарни възли, бюфет и др.

Втората зона е за обитаване и ще се състои от дневна и занималня за ученици, малък кухненски офис, помещения за обитаване от един или двама обитатели. Общата площ на новия център е 1840 кв.м.

Новият учебен корпус в двора на ПГРЕ „Г.С. Раковски“ и ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, който очакват бургаските ученици, е третият голям проект, заслужаващ почетната статуетка. Върху площ от 4500 кв.м. са решени нужните училищни помещения, за да могат двете училища да провеждат занятията си в една смяна.

Класните стаи и кабинетите ще бъдат оборудвани с индивидуални работни места за всеки ученик, с възможност за модулни групирания и ротации на работните маси.

Любопитно е, че и трите визии на съоръженията в развитие, са дело на топ проектантите от „Кабано“ , чиято визитка и опит в създаването на сгради и тяхната специфична инфраструктура със сигурност ще затрудни до краен предел журито на тазгодишната гала церемония.

Тя ще бъде на 25 април, от 19:00 ч в конферентния център на хотел „България“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви