Слънчево затъмнение
Какво да очакваме

Първото пълно слънчево затъмнение от 2017 г. насам ще се случи на 8 април.

В България няма да можем да наблюдаваме това явление, но то ще се види в цяла Северна Америка, като ще премине над Мексико, Съединените щати и Канада, съобщава НАСА.

Пълното слънчево затъмнение се случва, когато Луната премине между Слънцето и Земята, закривайки напълно лицето на Слънцето. В резултат на това хората, които се намират на пътя на затъмнението, ще наблюдават потъмняване на небето (все едно е зора или здрач).  Следващото такова ще се случи едва след 20 години.

Според уебсайта на НАСА пълното слънчево затъмнение ще навлезе в Северна Америка в Мексико в 11:07 ч. по Гринуич и ще излезе от Северна Америка в края на брега на Нюфаундленд в 5:16 ч. по Гринуич.

Слеващото видимо за САЩ затъмнение ще бъде на 23 август 2044 г.

Как да наблюдаваме пълното слънчево затъмнение? 

Не е безопасно да гледате директно към него без специализирана защита на очите (включително гледане на Слънцето през обектива на фотоапарат, бинокъл или телескоп).

За да се подготвите за голямото събитие (и да предпазите себе си и близките си), ще трябва да си купите очила за слънчево затъмнение, които са специално изработени от материали, позволяващи безопасно гледане на слънцето.

Астрология

Астрологията винаги е използвала затъмненията като инструмент за предсказания. Те дават възможност за едновременно наблюдение на явлението и случващите се събития и  за правене на връзки и аналогии между тях.

Древните астролози са наблягали на взаимовръзката между затъмненията и критичната промяна във външните обстоятелства и по тях са предсказвали социални кризи, войни, революции, коронясване или детронация както и природни бедствия и катаклизми.

Затъмненията работят и като ключов звезден светофар в земния път на човешката душа. В съвременната астрология те се разглеждат като сложен диагностичен апарат за изследване на скрити психологически процеси, а също за предсказване на мисли, реакции, поведение, решения, понякога необясними и за самия човек.

Как ни влияе Слънчевото затъмнение?

По време на Слънчево затъмнение  силата на подсъзнателните имлулси се увеличава и придобива качеството на изненадваща стихия. Възможно е скрити желания, тайни страхове, подтиснати емоции да излязат на повърхността и да се превърнат в проиритет за личността, но и групата, колектива , общността. Стига се до неочаквани постъпки, крайни решения, действия, които изцяло да преобърнат нормалния жизнен ход.

Възможно е да се открият непроявени таланти, да се осъществят дълго планувани желания, да се случи душевен катарзис, да се осъзнае необходимостта от цялостна промяна и намиране на нов път.

Какво да правим или не правим по време на затъмнения?

В периодите на затъмнения, които включват 2-3 дни преди и след точната дата на явлението  е най-важно да запазим висока степен на самосъзнание и концентрация.

Добре е да не бягаме от наложените навици и дисциплина, за да не помагаме на егото да се възгордее и да се прояви. Не бива да допускаме масовите настроения и груповите емоции да ни заливат до степен на загуба на собствена идентичност и претопяване в общата тълпа.

В битов план това не е време за рисково пътуване на дълъг път, за операции, включване във свада или скъсване с партньор. Това са периоди, в които и вашата и психиката на околните е нестабилна, и всичко, което правите, ще е с абсолютно неясен и неочакван край.

Затъмненията не са период за крайни решения, но  тяхната импулсивна енергетика може да е изключително полезна за анализ на процесите, които вече текат.

Именно около Слънчевото затъмнение си струва да се замислим генерално за житейския си път, да се опитаме да се видим отстрани, за да решим накъде вървим и дали всъщност посоката не е съвсем различна.

По време на Слънчево затъмнение е най-добре да си намислим нещо ново, да си пожелаем, даже да е чудо, и след 4-5 дни да предприемем първа крачка за осъществяване на новия си план.

 Каквото  посеем по Слънчево затъмнение,  до шест месеца ще даде реален плод.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви