Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училища, че на 10 април, сряда, в 08.00 часа електронната система за прием: https://www.dzburgas.org/ ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето.

Ако детето е живяло повече от 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната детска градина, ще получи 300 точки.

За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка. При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация.

Важно е да се има предвид, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищните комплекси.

Най-често срещаната грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“.

За да се избегнат злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

Свободните места за прием в детска ясла и градина общо на територията на община Бургас са 2400, като съответно за ясла са 900, а за детска градина – 1500.

Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 08.00 часа на 10-ти до 18.00 часа на 24-ти април.

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 8-ми май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 10-ти до 16-ти май. Родителите на неприетите на първо класиране деца могат да променят реда на желанията за второ класиране от 22-ри до 30 май.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви