Снимка: Архив

Три пожара гасиха пожарникарите в Бургаска област само за една сутрин. Единият в Слънчев бряг, другият в Черноморец, третият в Айтоско.

На 04 април коло 02.45 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пожар, възникнал в допълнително изградена пристройка в задната част на хотел „Палма – 1“, състояща се от навес и две стаи.

Констатирано е, че от навеса са обгорели дървените греди и покрива, а двете допълнителни стаи са частично обгорели. Частично обгоряла е и PVC дограмата и са напукани стъклопакетите на апартаменти, разположени на първия, втория и третия жилищен етаж. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване.

Същата нощ около 03.25 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за пожар в метална постройка в местността „Митков мост“, разположена в землището на Черноморец. Констатирано е, че 15-годишен младеж, заедно със свои приятели, празнувал ражден ден в съседен имот, когато забелязали горящата постройка и започнали да гасят огъня с подръчни материали. Огънят е потушен от екип на ПБЗН – Созопол. При извършения оглед следи от умишлен палеж не са констатирани.

Сутринта на 04 април около 09.20 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за пожар в помощна постройка в с. Лясково, общ. Айтос, стопанисвана от 53-годишен бургазлия. Огънят е потушен от един противопожарен автомобила и трима огнеборци. От инцидента изгоряла покривната конструкция на помощната постройка, както и част от покрива на едноетажна къща заедно с вещите съхранявани в нея. До момента няма данни за умишлен палеж. Точната стойност на нанесените щети е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви