Климатик

Използването на климатик през зимата в градове близки до морето, като Бургас  има редица преимущества, за които ще си поговорим в следващите редове.

Икономия на средства

Някои хора твърдят, че отоплението с климатик излиза скъпо, но това не е вярно, стига да изберете правилния модел за вашите нужди. Климатиците от по-старите поколения са добри в охлаждането, но не са способни да отопляват през студените месеци. Те изразходват много електроенергия и не успяват да постигнат зададените градуси. В резултат на това помещенията често остават хладни.

Добрата новина е, че с времето тези уреди бяха изместени от по-модерните инверторни и хиперинверторни технологии, които постигат впечатляващи резултати по отношение на икономията. Един отличен пример за това са климатици Daikin предлагани от Eclima Бургас, които притежават ниво на енергийна ефективност в режим на отопление (A+++). Освен, че използват фреон R32, който води до по-нисък разход на ток и е три пъти по-малко замърсяващ, някои модели са проектирани с подобрено външно тяло, което може да работи при външна температура от -20 ° C. Това е най-доброто в сферата на енергоспестяването и екологичността към момента, а в следващите години предстои да видим още подобрения в тази област.

Освен че притежават висока енергийна ефективност, тези климатици също успяват да постигат оптимални температури, така че никога да не ви е студено. Моделите от среден и висок клас значително намаляват сметките за ток през цялата година, не само през зимата. Единственият им недостатък е, че изискват по-голяма първоначална инвестиция, но тя се изплаща многократно във времето.

Мигновено затопляне

Климатикът е електроуред, който може мигновено да затопли или охлади едно помещение. Благодарение на мощния вентилатор, той бързо издухва въздушната струя до всички части на стаята, осигурявайки равномерна температура за кратко време. Освен това съвременните технологии позволяват да настройвате системата от разстояние, което означава, че спокойно може да увеличите температурата малко преди да се приберете, използвайки Wi-Fi управлението.

Без материали за горене

Друг огромен плюс на климатиците е, че не изискват никакво усилие от ваша страна. Трябва ви само ток. Не се налага да купувате дърва или други материали за горене, които да пренасяте от едно място на друго само за да е топло у дома. Това също означава, че не трябва да чистите постоянно, защото климатикът не отделя мръсотия. Освен това няма да се притеснявате за цената на газа. Ако използвате инверторна или хиперинверторна технология, не би трябвало да ви тревожи цената на тока, защото те постигат отлична икономичност през всички сезони.

Осигуряване на постоянна температура

Климатикът може да осигури постоянна температура в помещението през денонощието, без да се налага да го включвате и изключвате. Дори препоръките са да оставяте уреда включен през целия отоплителен сезон, за да може той да работи възможно най-икономично.

Не ви съветваме да има големи разлики между температурата вътре и навън. Стремете се към настройка от 22-24 градуса през зимата. Когато не сте си вкъщи, може да намалите климатика на 18 градуса.

Гъвкаво решение за дома

Не е задължително да отоплявате цялото жилище с климатик. Този електроуред е полезен за определени помещения, а за други може да се наложи да потърсите различно решение. Например ако имате стая с ТЕЦ, разчитайте на топлофикация за нея. В други части на дома бихте могли да използвате конвекторна печка. Това ви позволява да направите сравнение между различни видове отопление и да прецените кой метод е по-ефективен и икономичен.

В какви ситуации могат да бъдат реализирани ползите от един климатик?

Използването на климатик в днешно време е изгодно и оправдано особено когато определени условия са налице. Основните са:

-да монтирате вътрешното тяло далеч от пряка слънчева светлина или от други електроуреди в помещението;

-стените и дограмата да са изолирани, за да не се получава твърде голямо охлаждане през зимата, в противен случай климатикът няма да може да компенсира ефективно разликата;

– да избягвате турбо режима и да използвате енергоспестяващия режим (Economy);

-да затваряте щорите през лятото, за да предотвратите прекомерното нагряване на въздуха в стаята;

-винаги да насочвате жалузите нагоре в режим на охлаждане и надолу в режим на отопление.

Климатик

И така, отоплението с климатик през зимата е напълно адекватно решение, което спомага за поддържане на нормална температура в стаята през цялото денонощие. Истината е, че за да се насладите на различните преимущества на този вид отопление, е важно да изберете модел от по-висок клас, на който да можете да разчитате във всякакви метеорологични условия

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви