Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Откраднаха 30 милиона долара от частен трезор в Лос Анджелис. Това съобщи вчера полицията в града. Информацията предадоха Асошиейтед прес и БТА. В нощта срещу Великден е извършена кражбата от трезор, където се съхраняват пари от предприятия в целия регион. Данните съобщи командирът на полицейското управление на Лос Анджелис Илейн Моралес пред вестник „Лос Анджелис таймс“.

Престъпниците са успели да проникнат в сградата, в която се намирал трезорът, каза Моралес. Управителите на съоръжението, които полицията не идентифицира, открили мащабната кражба едва в понеделник, когато отворили трезора.

Източници, запознати с разследването, казаха, че крадците са проникнали през покрива на сградата, но не е ясно как са избегнали алармената система. Освен това, гледан отвън, сейфът не показа признаци на взлом. В допълнение към интригата, много малко хора са знаели за огромните суми пари, които се съхраняват в този сейф, казаха източници от правоприлагащите органи. Те описват взломът като сложен и предполагат, че е извършен от опитен екип от крадци, които знаят как да влязат незабелязани в защитено съоръжение.

Според „Лос Анджелис таймс“ взломът е сред най-големите кражби на пари в брой в историята на Лос Анджелис, а общата сума надхвърля сумата от всички обири на инкасо автомобили в града.

Най-големият предишен обир в Града на ангелите беше на 12 септември 1997 г., когато отмъкнаха 18,9 милиона долара от Dunbar Armored на улица Mateo. Тогава крадците бяха заловени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви