Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Само с 1 глас „против” и със 182 гласа „за“ НС реши да създаде временна комисия за установяване на фактите и обстоятелствата за изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система „. Ще се разследва и реализацията на проекта „Турски поток“ на българска територия. Комисията се създава по предложение на ПП ДБ. Избрани бяха 12-те членове на комисията. До избор на председател така и не се стигна. В залата се чуха остри реплики и закани за бъдещи срещи с прокурор.

„Идеята на тази комисия е да даде трибуна на тогавашните управляващи в лицето на г-н Борисов и г-жа Петкова, така че да отговорят къде е тази прословута пътна карта. Защо тя всъщност не се намира в деловодството на българската държава, а се намира в имейлите на руски депутати. Кой и колко открадна от изграждането на тръбопровода „Турски поток“? Нямам търпение да ви видя физиономиите, когато пратим документа на Прокуратурата“, заяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

В отговор Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС показа доклад от 3 август 2022 г., публикуван по думите ѝ на сайта на ПП. Докладът е от проверка, разпоредена от Кирил Петков, в качеството му на министър-председател тогава.

„В този доклад много ясно пише: Предоставеното от ДАНС копие на пътна карта не дава основание за юридически изводи относно нейното съдържание. Къде е пътната карта? Къде е? ДАНС ви е предоставила тази пътна карта и вие не казвате къде е. Какво видяхте в нея? Просто това, което сте видели, не ви удовлетворява, защото в тази паметна бележка отсреща няма нищо, което да противоречи на националния интерес“, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви