Община Бургас категорично възразява срещу внушенията на областния управител на Бургас за „фрапиращи случаи“ на регистрираните лица във връзка с изборите.

Това се съобщава в позиция на общинската администрация, разпространена до медиите. Ето и останалото, без редакторска намеса:

Цифрите са категорични!

1. Няма увеличение на броя на регистрираните избиратели в община Бургас от над 20 години!

2. Припомняме на областния управител, че компетентността е задължително условие за заемането на висши държавни позиции! За предстоящите парламентарни и европейски избори няма изискване за УСЕДНАЛОСТ, което показва категорично непознаване на изборните процеси и превръща позицията му в опит за манипулация на общественото мнение.

3. През годините кметовете на визираните населени места са извършвали регистрации единствено на база на подадени документи за собственост на имот и нямат право да дерегистрират, тъй като в някои случаи адресно регистрираните са част от многочленни семейства и са малолетни и непълнолетни (които не гласуват!).

4. Община Бургас извършва регулярни действия по дерегистриране на лица, само ако са налице законовите основания за това.

5. Община Бургас определя внушенията на областния управител на Бургас като неправомерно използване на заеманата от него държавна длъжност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви