Мъж открадна лекарства за онкоболни пациенти в Бургас. Извършителят е задържан, като е направил пълни самопризнания. Медикаментите са били в микробус на фирма за доставки.

Извършителят е 49-годишен мъж от Бургас. Онкологичните медикаменти са били на стойност малко над 10 хиляди лева. Престъплението е извършено на 8 март.

От камерите за видеонаблюдението на община Бургас се установява, че неизвестен мъж с качулка се насочва към задната част на микробуса и връщайки се водачът установява отворена задна врата на превозното средство и липсата на въпросните 20 флакона. Шофьорът не е видял крадеца, тъй като е бил в медицинския център и установява липсата на тези 20 флакона на стойност 10 980 лева. Той е с богато криминално досие. Заявил е, че ги е взел като е помислил, че това е метадон за наркозависими. От майка му тези 20 флакона са върнати„, обясни Петко Ружев от Първо Районно управление – Бургас.

Извършителят на престъплението е направил пълни самопризнания за кражбата. По случая е образувано досъдебно производство.

БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви