На фокус

За втора поредна година конкурсът „Добрите практики на фокус“ ще отличи практики, избрани от публиката чрез онлайн гласуване до 10 април 2024 г. Инициативата се организира традиционно от фондация „Заедно в час“ и образователния сайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и популяризира добри практики от български класни стаи и училища.

Номинираните практики са селектирани сред над 170 подадени кандидатури от учители от цялата страна. За гласуване се изисква безплатна регистрация на сайта prepodavame.bg. Гласуващият може да избере повече от една практика, за която гласува, но няма право да гласува повече от веднъж за конкретна практика.

„Тази година конкурсът има фокус върху практики, свързани с проектно базираното обучение и бе много интересно да подберем 80 практики, които показват иновативност, грижа за ученика и ефективност. Чрез публичното гласуване учителите виждат оценка на труда си от широката общественост и са по-стимулирани да продължат да са творци в класната си стая“. – споделя Петко Иванов, главен редактор на prepodavame.bg

Практиките от област Бургас може да намерите тук:

https://prepodavame.bg/patevoditel-na-ruski-ezik-burgas-ot-a-do-ya/
https://prepodavame.bg/grazhdanski-aktivni-uchenitsi-izbirat-kmet-na-klasa/
https://prepodavame.bg/detsko-tsarstvo-v-efir-kak-radio-predavaneto-prevrashta-obrazovanieto-v-priklyuchenie/
https://prepodavame.bg/valsheben-kaleydoskop-chovekat-prirodata-i-lyubimite-literaturni-geroi-na-edna-stsena

Трите практики с най-много спечелени гласове ще получат награди от партньорите на конкурса Ardes.bg и издателство Klett по време на финалното събитие „Добрите практики на фокус“ на 20 април 2024 г. в гр. София, където ще научим и кои са отличените практики на журито. Все още може да се регистрирате за събитието на адрес: https://prepodavame.bg/dobrite-praktiki-na-fokus-sabitie/ Местата са ограничени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви