Добавки към пенсиите
Добавки към пенсиите

ГЕРБ и ДПС внесоха промени в Закона за бюджета на ДОО. Промените предвиждат еднократна помощ от 75 лева за най-ниските пенсии. Мярката струва около 40 милиона лева. Тя ще ще обхване 534 000 пенсионери.

Новината съобщи бившият социален министър Деница Сачева. Според нея трябва да се възобнови традицията на добавките за пенсионерите. Според Сачева е трябвало да се дадат и коледни добавки.

Нашето предложение се отнася до това да покажем, че България е солидарна държава и че всички мислят за бедните хора, заяви Сачева. Тези разходи не касаят трансфери от бюджета, обясни Йордан Цонев. Това щяло да стане с вътрешни размествания в бюджета на ДОО. ДПС ще търси начини за подкрепа на уязвимите групи от обществото, стана ясно от думите му. Това нямало да е еднократна инициатива, според Цонев.

Бел.ред.: И Сачева, и Цонев в популисткия си напън би трябвало да предложат всички пенсии /без „директорските“ и на политиците/ да се увеличат чувствително! И да има, разбира се, и великденски и коледни надбавки. И това да е за сметка на собствените им депутатски и министерски заплати. Защото, както е ясно от изхвърлянето им, те за едната солидарност с бедните живеят. Вие какво си мислите?!… 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви