Развод
Развод

Как да разберем, че разводът е зад ъгъла? Психолог обяснява как да се прецени това въз основа на един единствен признак.

Разбира се, всеки човек е в състояние да разбере, че в отношенията с любим човек не всичко върви гладко : желанието за общуване е изчезнало, заедно с желанието да се виждате възможно най-често. Все по-трудно е да намерите общи теми за разговор, натрупва се раздразнение и т.н.

Психологът назовава още един ясен признак, по който можете да разберете, че е време да започнете да се тревожите за брака си.

Алармирайте, ако това е изчезнало от връзката ви, казва психологът.  Става дума за докосването.

Липсата на тактилен контакт означава, че партньорите са загубили доверие един в друг.

При докосване от любим човек нивото на хормоните на радостта ни се повишава, чувстваме топлина и удовлетворение. Ако „непознат“ ни докосне, възникват студенина, отхвърляне и отвращение. Ето защо враждебността по време на тактилен контакт с някога любим човек е много тревожно „червено знаме“.

Много е важно да видите и разберете „червените знамена“ навреме – признаци за нарушения в брака , които в последствие водят до разрушаване на отношенията. В крайна сметка този, който е предупреден, е предварително въоръжен.

Психологът обяснява, че е напълно възможно да се възстанови доверието в човек и в резултат на това да се възобнови и тактилния контакт.

Ако искате някой да ви има доверие, доверете му нещо първи. Факт е, че когато ни се доверят, ние искаме да им отговорим със същото, обяснява специалистът. Невъзможно е насила да развием доверие към някого, но има голяма вероятност да отвърнем на доверието с доверие.

Ако не изпитвате доверие в даден човек, това не е ваш проблем, а негов.

Ние се доверяваме на поведението на човека, но не можем да го принудим да се държи по различен начин, обяснява психологът. В същото време обаче можем да променим себе си: да започнем да се държим по такъв начин, че да ни вярват повече. Правете неща, които ще вдъхват доверие.

Психологът отбелязва: много е важно да разберете какво точно цени вашият партньор. Това ще изисква правилна тактика и време. Може дори да се наложи да промените обичайното си поведение.

В крайна сметка ледът ще започне да се топи. Партньорът ще започне да се отваря и доверието ще се върне, обобщава психологът.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви