На Летище Бургас се състоя празнично празнично, с които беше ознаменувано присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух.

Историческият момент на Летище Бургас съвпадна с посрещането на пълен самолет с първите 185 туристи за Лято 2024, които пристигнаха чрез редовен полет на Ryanair от гр. Краков, Полша.

Те бяха изненадани с водна арка, както и със специално брандирани лакомства и магнити за спомен още при слизането си от самолета, а по-късно присъстваха и на официална церемония, водена от директора на Летище Бургас – Георги Чипилски, на която символично беше разрязана лента и отворено шампанско по повода.

На нея участие взеха също така и зам.-областният управител на Област Бургас – Павлин Иванов, кметът на Община Поморие – Иван Алексиев, зам.-кметът на Община Бургас – Диана Саватева, както и началникът на ГПУ – Летище Бургас – комисар Мирослав Тодоров.

Това събитие поставя не само символичното начало на оперирането на Летище Бургас в Шенген, но и старта на Лято 2024, който предлага множество атрактивни дестинации.

За Летище Бургас те са над 85 в над 25 държави (припомнете си пълната информация за лятното разписание на Летище Бургас  – ТУК)

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви