„Вечер на поезията” ще се проведе в Младежки международен център – Бургас на 6 април, събота, от 17.30 часа.

Специален гост ще бъде международно доказаната поетеса Николина Кацарова, която ще представи новата си стихосбирка „В тишината”. Входът е свободен.

За Николина Кацарова:

Николина Асенова Барбутева е родена в град Пловдив. Завършва средното си образование в град Пещера през 2007 г.

През 2011 г. получава бакалавърска степен по история в ПУ ‘‘Паисий Хилендарски “, а през 2019 г. магистърска степен по география и икономика във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий “.

От 2012 г. е учител по история и география в гр. Пловдив, а от 2014 г. е базов учител по история към ПУ „Паисий Хилендарски “.

До момента авторката има издадени няколко стихосбирки – ‘‘Пътят към любовта, страданието и надеждата”‚ „Силата на жената”, „Звезда на любовта”, „Близост“ и „В тишината“. Освен с поезия, Николина се занимава и с белетристика. През 2019 г. бе издаден сборника й с есета „Феерия от думи“.

В електронен вариант се разпространява романът й „Афера”. Отличавана е в множество конкурси за есе, включително и на международно ниво.Разпространявала е творчеството си в Чикаго и Торонто. Има публикации в множество печатни издания.

Публикувала е произведения в два сборника с отличени творби от Международния литературен конкурс „Защо пиша това писмо“ на издателство „Многоточие“ и в Национален алманах „Космически искри“ на Съюз „Духовно възраждане“ – България. Доброволец е в библиотеката към НЧ „Развитие – 1873 г.“ – гр. Пещера.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви