Клетвата на
Клетвата на "Кабинет Денков"

Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм член на Политическия съвет на „Продължаваме промяната“. Това изключва по дефиниция участието ми в служебния кабинет. И второ: решение за участие на министри от ПП в кабинети, които не са на ПП, трябва да се вземат от органите на партията.

Това заяви след днешното заседание на Министерски съвет министърът на регионалното развитие в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли участвал в служебния кабинет на Димитър Главчев, предаде репортер на Novini.bg.

„Не. Не бих участвал в служебния кабинет при този вариант“, обяви от своя страна министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев и добави, че най-важната цел пред служебния военен министър е „продължаване на военната помощ за Украйна срещу финансови компенсации, за да продължи превъоръжаването на Българската армия“.

„Не, няма да участвам в служебния кабинет“, категоричен бе и министърът на спорта в оставка Димитър Илиев. „Най-важното е следващият министър на спорта да продължи линията на стабилност преди Олимпийските игри и нашите атлети да се чувстват подкрепени. Аз съм убеден, че нашият екип направи точно това. Новият министър и нищо да не прави – ще е най добре. Спортистите ще продължат да се готвят по начина, който сме им подготвили“, добави той.

„Въпросите за служебния кабинет отправяйте към президента Радев и номинирания за служебен министър-председател“, лаконичен бе премиерът акад. Николай Денков.

„Има много важна работа следващите два месеца. Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения Законопроект на Закона за съдебната власт и той да бъде приет. Нямам никаква информация кой ще е следващият министър. Аз се връщам в парламента“, обяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.

„Много неща сме започнали и за тях времето не стига. Нека да изчакаме събитията да се развият и ще видим. Никой не ме е търсил към този момент. Аз също не съм търсил контакт. Това е изключено“, каза министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви