Голямото отличие на „София филм фест на брега“ отиде посмъртно за изключителното и вълнуващо изпълнение на актрисата Гергана Кофарджиева в съвременната притча „Блудният син“. Вотът на публиката определи другата „Сребриста чайка“ да бъде за „Прекрасни дни“ на Вим Вендерс.

Третата присъдена награда, за късометражен филм, се избира от младежкото жури на фестивала. Тя бе дадена на Филип Андреев за „Мама умря днес“.

От сцената на НХК режисьорът Надежда Косева обяви и вътрешна награда на фестивала, а именно, че Симона Славкова от кинокласа ще посети голям международен фестивал.

Отличието на журито получи режисьорът на лентата „Блудният син“ Димитър Сарджев. Той сподели, че ще предаде наградата на синовете на актрисата Борис и Милен, и че силно се надява тя да гледа отнякъде точно в този момент.

Наградата връчи зам.- кметът по „Култура и вероизповедание“ Диана Саватева.

„Тази вечер за първи път излъчихме новия туристически клип на Бургас, за което благодарим на нашите партньори. „София филм фест на брега“ е голяма традиция, това е начин хората да се възпитават в голямо изкуство. Спазват се двете основни тенденции – реверанс към миналото и поглед напред към младите таланти, някои от тях ще бъдат част от киното, а други ще бъдат публика с вкус към добрите филми“, сподели зам.-кметът Диана Саватева.

„Това е първа година без Борето Чакринов. Преди 22 години бяхме аз Данчето, Георги и Борето. София филм фест на брега бе в памет на Борето. Светла да е тя!“, сподели по време на официалната церемония проф. Дюлгеров.

Кристина Ингилизова изказа благодарности към Община Бургас, екипа на НХК, доброволци и приятели на събитието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви