Областният управител Пламен Янев
Областният управител Пламен Янев

До разпад на сглобката се стигна, защото може би тя изобщо не трябваше да се осъществява. Трябваше да е друга конфигурацията на партиите, които управляват, такава каквото и към момента се коментира, че може да бъде след изборите и не включва Продължаваме промяната – Демократична България.

Това коментира областният управител на Бургас Пламен Янев предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По негови думи в ПП-ДБ е имало надскачане на възможностите спрямо желанията.

„След поредицата от избори може би трябваше да се отстъпи една крачка назад и да си припомним какво е, когато управляват едни други партии. Нашата коалиция трябваше да си направи своите изводи и малко да се самообучи“, каза още той.

Янев, който е номинация на Продължаваме промяната, сподели, че не се притеснява дали ще остане на поста си след идването на служебното правителство.

„Спокоен съм, защото не съм от хората, които са израснали в политиката и нямат други варианти. На този пост съм с идеята, че всеки един момент мога да си тръгна. Въпросът е каква работа ще свърша през този период“ , каза той.

Областният управител коментира и темата с караваните и кемперите, които ще са по родното Черноморие това лято.

„За мен в голямата си част снимките на кемпери и каравани, разположени по Черноморието, които се появяват в публичното пространство напоследък, са незаконно сложени Обикновено собственици на такива превозни средства ги разполагат в земи от държавния горски фонд, в който това не е позволено, но не и изрично забранено и е много трудно на властите да установят това и да наложат наказание“ , каза Янев.

От понеделник областната управа организира проверки за незаконно къмпингуване по морето по график.

Областният управител допълни още, че въздушният Шенген е крачка към развитието на туризма.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви