Откриване на
Откриване на "Турски поток"

Да бъде създадена временна комисия в парламента, която да изследва обстоятелствата около изчезналата пътна карта за „Турски поток“. Това поиска ПП-ДБ. Известно е,че тази карта е била намерена в имейлите на руски депутати. ПП-ДБ настояват за изясняване на всички факти и обстоятелства около изграждането на газопровода . Според тях, газопроводът е символа на корупцията в България. Това е обявил пред журналисти народният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев. Информацията е на novini.bg.

„Обществото трябва да знае защо България осигури стартиране на войната в Украйна и даде тази възможност на Русия. Българските граждани трябва да знаят защо бяха похарчени 3 милиарда лева на българските данъкоплатци за руска тръба, която превозва руски газ. Само преди два дни Бойко Борисов каза, че е изключително горд от този проект. Наистина трябва да разберем дали България може да бъде горда с този проект и дали Борисов е работил за чужд интерес“, добави той.

„Още на 6-ти март с колегите сме задали въпрос към енергийния министър дали пътната карта, която беше показана на обществото и изкарана от хакнат имейл на сътрудник на руски депутат е истинската пътна карта, която е била в Министерство на енергетиката. Отговорът е, че самото министерство не е убедено каква е пътната карта и откъде е. България обслужи геополитическия интерес на Путин и на Русия. Построявайки „Турски поток“, ние дадохме повод на Путин да започне войната срещу Украйна“, каза на свой ред депутатът Ивайло Мирчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви