Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Украинските ВВС съобщават, че Русия е нанесла удар с балистични ракети от Крим. Това е съчетано с крилатите ракети, които все падат върху Западна Украйна. Наблюдателите съобщават, че един от „Кинжалите“ лети към град Стрий в Лвовска област.

По-рано тази нощ град Стрий е бил атакуван от шахеди. Районът вече беше ударен от ракети и безпилотни самолети миналия уикенд. Руски източници пишат, че ударът е засегнал пункт от газопреносната система.

В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Мониторинговите агенции посочват, че Кремъл и тази нощ е използвал ракети „Кинжал“.

Каналите за наблюдение и украинските военновъздушни сили съобщават за няколко групи и отделни ракети над областите Виница, Киев, Полтава, Черкаси и Суми.

Освен това каналите за наблюдение съобщават, че по предварителна информация Русия е изстреляла още една вълна от ракети от района на Каспийско море. От летища северно от Украйна са излетели тактически самолети, които може би също носят ракети.

Украинските канали за наблюдение съобщават, че по предварителна информация руски стратегически бомбардировачи са изстреляли крилати ракети от района на Енгелс на река Волга.

Това е втората вълна от ракети през нощта – първата е изстреляна по-рано през нощта, като все още няма информация за последствията от този удар. Междувременно продължава и обстрелът с изстреляните по-рано „шахеди“.

Украинските военновъздушни сили съобщиха за движение на „шахеди“ през последния час над Тернополска, Николаевска, Запорожка, Днепропетровска и Харковска област, в допълнение към Лвовска област.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви