Сараите на Доган

Казусът с общинския път в парка „Росенец“, който води до резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган се връща в изходна точка. Решение на Върховния административен съд на практика го оставя като частен, по който може да минава само собственикът на т.нар. сараи на плажа.

Постановеният акт на практика е в негова полза заради отхвърлената частна жалба срещу решението на Общинския съвет в Бургас до общинския път достъп да има само Доган.

Парадоксът в случая е, че съдът е отхвърлил жалба на малка фирма и физическото лице срещу решение на Общинския съвет в Бургас, което той самият оттегли след протестите и сблъсъците с полицията от лятото на 2020 г. Така частната жалба става безпредметна, а това дава основание на съда да я отхвърли.

Оттегленото решение на бургаския Общински съвет пътят до морската резиденция на Доган да стане частна беше обжалвано в съда и от близките до почетния лидер на ДПС дружества „Хермес Солар“ и „Стрейтлайн“.

Управител на „Хермес Солар“ е Данаил Папазов -транспортен министър в правителството на Пламен Орешарски (2013 – 2014 г.).

Тази жалба все още не е стигнала до решение, след като Върховният административен съд го върна на бургаския.

Така решение по казуса дали Общинският съвет в Бургас правилно е отменил решението си общинският път в парка „Росенец“, водещ до сарая на Доган, да стане негов все още няма.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви