Полицията е готова да предотврати терористично нападение

Мащабно учебно антитерористично занятие за състава на ОДМВР – Бургас стартира около 19.30 ч. на 28.03.т.г. Изненадващо за служителите от 15-те районни управления и четирите отдела на крайморската дирекция / “Охранителна полиция”, “Криминална полиция”, “Икономическа полиция” и “Разследване”/ бе получен сигнал за учебна тревога по повод поставено на територията автогара “Запад” самоделно взривно устройство.

На територията на област Бургас стартираха антитерористични действия съобразно плана за подобна рискова ситуация.

Към мястото на инцидента се отправиха полицейски екипи, които отцепиха мястото на учението и евакуираха намиращите се в района на автогарата служители и граждани.
“Целта на обучението – повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната” коментира ръководителят на учебното занятие и директор на ОДМВР -Бургас ст. комисар Емил Павлов.

Учението на полицията

По думите му “след приключване на мероприятието ще се направи анализ на евентуалните грешки, допуснати на терен, като същите ще бъдат изчистени и отработени.

По мое мнение участвалите в учението служители показаха професионални реакции по противодействие на терористична заплаха. Предстои анализ, който ще покаже евентуалната необходимост от оптимизиране на общата организация при реакция по подобни сигнали“, подчерта след края на операцията ст.комисар Емил Павлов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви