Маратонки
Високотехнологичните обувки вече не са лукс

Всички знаем, че ходенето е полезно за нашето здраве, но експертите вече не предписват тези свещени 10 000 крачки на ден.

Ако работим в офис, където може да бъде трудно да се упражняваме много или просто се борим да бъдем активни, има магически брой стъпки, които можем да правим всяка седмица, за да увеличим продължителността на живота си.

Установено е, че ходенето по 15 000 крачки седмично или 5000 крачки три пъти седмично за продължителен период от две години увеличава продължителността на живота с две години и половина за мъжете и три години за жените.

Около 35% от населението е класифицирано като неактивно или има мързелив начин на живот, а проучването на Vitality и LSE определя колко пари може да спестим на здравните служби, ако „неактивното“ население измине толкова много стъпки.

Увеличаването на стъпките има особено дълбоко въздействие върху смъртността на над 65 години. Хората в тази възрастова група, които редовно извървяват 7500 стъпки три или повече пъти седмично, имат 52% намален риск от смъртност, пише Metro.

Това се отнася за 38% от 45 до 65-годишните и 27% от населението като цяло. И ако започнем да се движим с тези бебешки стъпки, скоро може да се почувстваме готови да увеличим залога и да разширим фитнес рутината си още повече.

Тези открития са резултат от проучването, което картографира поведението и навиците на повече от един милион души в Обединеното кралство и Южна Африка за период от 10 години.

Увеличаването на крачките от тези, които водят по-мързелив начин на живот също води до по-ниски нива на диабет тип две и намалява риска от смъртност при тези, които вече живеят с диабет с 40%.

lifestyle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви