Името на принц Хари беше замесено в сексскандал, разразил се около рапъра Шон Диди Комбс. Искът срещу рапъра е за 30 млн. долара, като той е обвинен в изнасилване на мъже и жени. Делото е заведено от продуцента Родни Лил Род Джоунс.

В съдебните документи, подадени в САЩ през февруари, не е упоменато дали херцогът на Съсекс е извършил престъпление.

Адвокатите на Лил Род твърдят, че Диди организирал партита с цел сексуален трафик, които били много посещавани заради знаменитостите, които били там.

„Известни спортисти, политици, художници, музиканти и високопоставени лица като британския принц Хари“, пише в документите, които са подадени в съда в Ню Йорк.

Принц Уилям и принц Хари имат снимка с Диди и Кание Уест от парти след концерта в чест на майка им на стадион „Уембли“ през 2007 г. Принцът на Уелс не е споменат в документите. Не е известно колко пъти Хари се е срещал с рапъра Диди оттогава.

Въпреки, че съдебният иск не е насочен към принц Хари, това не е първият случай, в който кралското семейство е въвлечено в сексскандал в САЩ. Принц Андрю беше съден за „сексуално посегателство“ от Вирджиния Джуфър през 2021 г.

По-рано във вторник стана ясно, че федерални агенти са обискирали именията на рапъра Диди в Лос Анджелис и Флорида. Милиардерът вече обвинен в изнасилване от три жени, което влияе зле на бизнеса и имиджа на рапъра.

В документите се твърди, че познанствата с известни личности са помогнали на Диди да си изгради репутация на „организатор на най-добрите“ партита, а също така са донесли пари на рапъра, неговите съдружници и фирми.

Лил Род, който е продуцирал девет песни на Диди, твърди, че е изнасилен от рапъра.

Джоунс твърди, че непълнолетни момичета гостували на партитата на звездата и той ги упоявал. Продуцентът заяви, че разполага със стотици часове видеозаписи, документиращи „сериозната незаконна дейност“ на Комбс.

Лил Род е посочил и някои от най-големите имена в бранша в иска си за 30 млн. долара, пише „Дейли мейл“.

Диди отрече обвиненията срещу него, като ги нарече „отвратителни“, а адвокатът му отхвърли твърденията на Джоунс като „чиста измислица“.

„Лил Род не е нищо повече от лъжец, който е подал иск за 30 млрд. долара, търсейки безсрамно незаслужено заплащане“, заяви адвокатът Шон през февруари.

Комбс наема Джоунс през август 2022 г., за да продуцира някои от песните в R&B албума „The Love Album“: който е номиниран за Грами след издаването му през септември 2023 г.

„Джоунс се е съгласил и оттогава животът му е вредно повлиян“, се твърди в иска.

Адвокатите на продуцента твърдят още, че той е бил постоянно „опипван“ без неговото разрешение, докато е бил в домовете на Диди във Флорида, Лос Анджелис и Ню Йорк, както и на яхтата на рапъра.

Джоунс твърди, че е бил принуден да гледа видеоклип на звукозаписния продуцент Стиви Джей, който прави секс с друг мъж.

Според иска Джоунс е трябвало дори да работи в банята на рапъра, където Диди се е къпал гол зад стъклен параван.

Продуцентът твърди, че Комбс се е хвалел, че е стрелял по хора, и дори го заплашил, че ще го пребие, ако Джоунс не изпълни исканията му.

„Комбс постоянно даваше да се разбере, че има огромна власт в музикалната индустрия и в правоприлагащите органи“, пише още в иска.

Джоунс разказа още, че му било наредено да обикаля баровете в Маями и да набира „секс работнички“. Самият той се събудил в легло с Диди и две жени, след като бил дрогиран предната нощ.

Миналата година рапърът Диди беше обвинен, че жестоко е пребил и изнасилил бившата си приятелка.

В съдебен иск се твърди, че Шон Комбс е злоупотребявал и малтретирал Касандра Вентура в продължение на десетилетие, след като я взел в своята звукозаписна компания, когато тя е на 19 години.

37-годишната Вентура твърди, че Комбс я е принуждавал да прави секс с мъже и заснемал срещите. Един от побоите над Касандра е нанесен след парти с рапъра Джей Зи.

В документите пише още, че Диди хвърлил от 17-ия етаж приятеля на Вентура. По-късно заплашил да взриви колата на рапъра Кид Куди. Колата се взривява по-късно, но извършителят все още не е открит.

В иска се иска обезщетение за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, побой, сексуално насилие и тормоз. Комбс отрича твърденията.

hiclub.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви