Пистолет

Оставиха в ареста мъж от ямболското село Дражево заради незаконно притежани и евентуално търговия с огнестрелно оръжие.

По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А.Д., обвинен в противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Един от пистолетите

Престъплението е осъществено на 27.03.2024 година в село Дражево, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК.

Подробности за престъпното деяние съобщиха пред медиите днес прокурор Мина Грънчарова – административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, прокурор Ана Саракостова – зам.-административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, комисар Атанас Атанасов – зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол, комисар Ваня Щерева – главен разследващ полицай при ОД на МВР-Ямбол и главен инспектор Мирослав Величков – началник сектор „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Ямбол.

Те съобщиха, че незаконно притежаваните огнестрелните оръжия и боеприпаси са открити в автосервиз, собственост на обвиняемия.

Пушката

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд и множество патрони от различен калибър, както и 20 броя капсул-детонатори, детониращ шнур и метални кутии с барут.

Капсул детонатор

До реализацията се е стигнало след получена оперативна информация от страна на полицейските служители. Към настоящия момент се работи по всички версии, но основната е търговия.

Патрони

На място са установени множество металообработващи машини и части от огнестрелни оръжия, които предоставят възможност за преправянето им или за заличаване на техните фабрични номера.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви