Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Те биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ. Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво, коментира Борисов и помоли през медиите президента да не ги посочва за служебни премиери, ако е възможно.

Когато ГЕРБ управлява, управлява лидерски, с цялата си мощ- в името и за благото на хората, отговори лидерът на ГЕРБ на въпроса защо не иска нито Желязков, нито Главчев да бъдат избрани от държавния глава за служебен премиер.

Попитан какво ще стане със служебния министър-председател и възможна ли е конституционна криза, Борисов отговори: Имам един говорител по темата и това е Христо Иванов. Аз съм подкрепил всичко, което той е искал, и той ми е благодарил.

Припомняме, че един от възможните кандидати за служебен премиер Елена Чернева-Маркова, която бе заместник-омбудсманът, подаде изненадващо оставка. При служебен кабинет, без Желязков и Главчев, остават управителят или един от тримата подуправители на БНБ, както и заместниците на председателя на Сметната палата.

PIK

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви